Hoe werken we?


De 5 pijlers van Wattgroen:

  • Zonnepanelen
  • Warmtepompen
  • Infrarood panelen
  • Laadpalen
  • Groepenkasten

Advies opmaat

 

Ieder huis is anders en elk dak is weer anders. Wattgroen kan u volledig ontzorgen door de juiste adviezen te geven. Wij maken gebruik van A-kwaliteit materialen als Esdec, Allimex, Huawei, DMEGC, AEG en SolarEdge. Prima materialen waarvan de paneel garanties op kunnen lopen tot 30 jaar op productie en constructie. Onze omvormers hebben minimaal 10 jaar garantie 

Wij leveren alleen complete systemen, geplaatst door Wattgroen. Voor het zelf installeren verwijzen we naar de diverse websites.


Vogelwering

 

Vogels zitten graag onder uw panelen en bouwen daar ook regelmatig nesten. Het toepassen van vogelwering voorkomt dit probleem voor een groot deel. Laat u door Wattgroen informeren naar de mogelijkheden.


BTW op zonnepanelen

 

In Nederland is het tot 1 januari 2023 mogelijk de BTW op panelen terug te vragen. Dit kan voor u een ingewikkelde procedure zijn. Daarom levert Wattgroen de installatie inclusief het terugvragen van de BTW. Wij ontzorgen u graag.

Na 1 januari 2023 is de BTW op zonnepanelen en omvormers niet meer aanwezig. Op accu's nog wel!


Aarbevingschade in Groningen (subsidie waardevermeerdering)

Ben je woningeigenaar in het aardbevingsgebied met erkende bevingsschade? Dan kun je gebruik maken van de subsidie Waardevermeerdering om jouw huis duurzamer te maken. Je kunt maximaal € 4.000 of zelfs nog meer subsidie krijgen om bijvoorbeeld de vloer te isoleren, HR++(+) glas te plaatsen of zonnepanelen te installeren. Ook als je gebruik maakt van de stuwmeerregeling en niet eerder gebruik hebt gemaakt van de waardevermeerderingsregeling kom je voor deze subsidie in aanmerking.

 

Klik hier voor de actuele informatie


Terug leveren op het net

 

Het plaatsen van zonnepanelen betekend niet dat u meteen energie terug mag leveren (salderen). Ook hier ontzorgd Wattgroen u. Wij melden u aan bij de netbeheerder om terug te mogen leveren aan het net. Gemakkelijker kan niet.


Beesten op het dak...

 

De plaatsing kan alleen plaats vinden wanneer er geen bijen, wespen of iets dergelijks onder de pannen huizen. Het is te risicovol om samen met deze beestjes op het dak te zitten. We hebben een vaste verdelger die nesten en beestjes kan ruimten.


Aanpassen van de groepenkast

 

De zonnepanelen moeten worden aangesloten op uw groepenkast. Hiervoor moet er vaak een aparte automaat worden geplaatst zodat de omvormer veilig kan werken. Ook het installeren van deze automaat doet Wattgroen voor u. Het is voor ons een onderdeel van de zonnepaneel installatie.


Vervangen van de groepenkast

 

De zonnepanelen moeten worden aangesloten op uw groepenkast. De groepenkast moet hiervoor wel up-to-date zijn. Mocht uw groepenkast ernstig gedateerd zijn, dan kunnen we de kast voor u vervangen, als onderdeel van uw zonnepanelen. Een groepenkast moet minimaal een hoofdschakelaar hebben en per aardlekgroep maximaal 4 groepen. We adviseren u hierin graag.


Dakdoorvoer

 

Heeft u een platdak en moet er een dakdoorvoer komen voor de kabels, dan maken we gebruik van een dakdekker die dit komt monteren. Op deze manier blijft uw plattedak waterdicht.


Platte daken

 

Heeft u een platdakbedekking, ouder dan 15 jaar, dan installeren we geen panelen. U zult eerst het dak moeten vervangen. Een zonnepanelen installatie staat ongeveer 25 jaar. Zolang gaat een bitumen of EPDM dak ook mee. Het is daarom belangrijk om het dak vooraf te vervangen. Dat voorkomt teleurstelling en lekkages.


Pannendak

 

We maken een mooie doorvoer door uw dak, onder de pannen. De kabels lopen onder de pannen door. Het is wel belangrijk dat u een paar (ca 10) reserve pannen heeft. Het verplaatsen van een pan kan, zonder daar extra kracht op te zetten, voldoende zijn om te breken. Het aanleveren van reservepannen is een taak van de eigenaar.