Laadpalen


Algemeen:

 

Wattgroen kan voor uw elektrische of hybride auto een laadpaal leveren. Deze is hangt aan de muur van uw huis en via een (vaste) kabel kan de auto worden geladen vanuit uw groepenkast. De laadpaal is aan te sluiten op 1 of 3 fasen groepenkasten.

Wattgroen kan laadpalen leveren, echter we houden het graag simpel daarom worden laadpalen ook alleen geleverd met of zonder sleutel voor gebruik, dus geen abonnement, pasjes of buttons. Vaak is de laadinstallatie op eigen grondgebied en is de sleutel voldoende om de privé gebruik te waarborgen. In geval van langdurige afwezigheud kunt u altijd de schakelaar in de groepenkast uit zetten. 

 

Voor de (zakelijke) rijder is het ook mogelijk om de groepenkast te voorzien van een 1 of 3 fasen MID meter. Hiermee kunt u bewijzen aan de belastingdienst of werkgever hoeveel energie er in de auto is geladen.


MID kWh meter voor een 3 fasen aansluiting. Deze meter kunt u aflezen en de stand aan uw werkgever of belastingdienst doorgeven.

MID kWh Meter voor een 1 fasen aansluiting.  Deze meter kunt u aflezen en de stand aan uw werkgever of belastingdienst doorgeven.Opties:

 • Wilt u gebruik maken van de laadpaal, dan is er een optie om dat middels een sleutel te kunnen beveiligen. Hiervoor is een meerprijs van €64,=  excl. BTW per laadpunt.
 • Het is ook mogelijk in de laadpaal een wandcontactdoos van 220 volt te laten installeren. Hiervoor is een meerprijs van €46,.= excl. BTW per laadpunt.

 

 

Voorbeeld van onze laadpaal. deze wordt aan de muur bevestigd en heeft als optie de wand contactdoos voor buiten.

Installatie:

Wattgroen kan de laadpaal monteren aan de muur van uw huis. De kabel gaat dan via uw kruipruimte naar de groepenkast. In de groepenkast plaatsen wij een passende aardlekinstallatie automaat. Daardoor zal de laadpaal onafhankelijk van uw andere apparatuur werken.

 

Voor een 3 fasen aansluiting is het noodzakelijk dat de groepenkast ook werkelijk 3 fasen is. Mocht dat niet het geval zijn, dan kan Wattgroen u een voorstel doen om de huidige kast te vervangen en up-to-date te brengen. Zie daarvoor ook onze groepenkast informatie.Uw keuze, welke laadpaal moet ik hebben?

 

U geeft het kenteken van uw auto door aan Wattgroen. Wij zoeken daar de juiste laadpaal bij en doen u dan een offerte inclusief het laadvermogen van de auto aan de betreffende paal.

 

Wat moet ik aanleveren voor het verkrijgen van een offerte?

1.       Foto van het kenteken van de auto

2.       Foto van de plaats waar u de laadpaal wilt hebben

3.       Foto van de groepenkast.

4.       Verzend de informatie naar info@wattgroen.nl

 

Binnen 2 werkdagen krijgt u de offerte in huis.

 

 

Opmerking: plaatsing alleen in Groningen, Friesland of Drenthe. Afstand boven 25 km vanaf leek gemeten is 1 euro per afstand kilometer. Dus, als u 30 kilometer van ons vandaan woont, komt er 5 euro bij de rekening op voor de afstand.


Voorbeeld berekening voor een Volkswagen E-Golf

 

Ik heb hier gekozen voor een 1-fase laadpaal. Immers vanaf 3,7kW aansluiting kan de auto niet meer laden thuis. M.a.w. als er een 22kW aansluiting is laadt de auto ook niet meer dan 3,7kW.

 

Voorwaarden:

 • Kruipruimte aanwezig,
 • Ruimte in de groepenkast voor een extra automaat.
 • Hoofdschakelaar in de groepenkast aanwezig.
 • Maximaal 8 meter kabel (zonder meerprijs)
 • Zonder load-balancing!

 

 

 

 

Inclusief:

 • Laadpaal (Wallbox aan de muur) met laadkabel van 5 meter (type 1 of 2)
 • Kabel 8 meter van groepenkast naar laadpaal
 • Automaat en aanpassingen groepenkast
 • Installatie
 • 25 kilometer van Leek (daarboven komt een kilometerprijs van €1,= per afstandkilometer via de routeplanner.

Prijs € 1142,= incl. BTW

Heeft u een (iets) andere situatie, neem dan contact op via de contactpagina.