Omvormers

Omvormers zijn er in meerder maten en soorten met allen een eigen toepassing. De onderstaande soorten zijn toepasbaar in diverse situaties.

 

!! Helaas zijn de omvormers van deze merken momenteel moeilijk leverbaar. Wattgroen werkt dan ook veel met Goodwe en Enphase. Beide zeer goede leveranciers voor omvormers en micro-omvormers.


Huawei

 

Huawei is de grootste omvormer fabrikant ter wereld en heeft een compleet portfolio van omvormers, voor zowel de residentiële als de commerciële markt. Huawei heeft ook een energieopslagsysteem ontwikkeld, de Huawei LUNA.
Huawei biedt toonaangevende slimme PV-oplossingen met meer dan 30 jaar expertise in digitale informatietechnologie. Door AI en Cloud te integreren, ontwikkelt Huawei nieuwe ICT-technologieën met Solar PV voor een optimale energieopwekking, waardoor Solar PV installaties zeer efficiënt, veilig en betrouwbaar functioneren. Deze nieuwe technologie kenmerkt zich als krachtige fundering om de toepassing van Solar PV verder vorm te geven als belangrijkste duurzame energiebron. Voor gebruikers van Solar PV lanceerde Huawei een geavanceerde oplossing voor C&I en residentiële klanten op basis van het concept ‘Optimale elektriciteitskosten en actieve veiligheid’. 

Huawei beschikt, optioneel, ook over optimizers. wanneer er één of meerdere panelen (gedeeltelijk) in de schaduw komen, helpen optimizers (minimaal 6 optimizers per string)  achter deze specifieke panelen om optimaal te leveren. 


SolarEdge

 

De Solaredge omvormers werken met een optimizer. Omvormer heeft 12 jaar garantie en de optimizers 25 jaar.

 

Toepassing:

Dak met diverse vlakken, schaduw door bomen of obstakels.

 

Beschrijving:

Elk paneel krijgt een eigen optimizer. Deze optimizers zorgen er voor dat de panelen per stuk uit te lezen zijn EN zorgen er voor dat de aangesloten paneel optimaal kan leveren.

Het is noodzakelijk voor dit systeem dat alle panelen van optimizers zijn voorzien.