Kookgroep


Tegenwoordig schaffen steeds meer huiseigenaren een kooktoestel op elektrisch aan, ter vervanging van een kooktoestel op gas. Dit is vaak een inductiekookplaat, maar ook een elektrische kookplaat wordt nog veel gebruikt.
Voor een elektrisch kooktoestel moet je de beschikking hebben over een elektrische aansluiting waarop je dit toestel kunt aansluiten. In veel gevallen is deze (nog) niet aanwezig en moet deze dus worden aangelegd. Daar kan Wattgroen iets voor u betekenen!
Veelal moet er een aanpassing in de groepenkast gedaan worden; er moet dan een kookgroep worden geplaatst. Meestal plaatst Wattgroen een kookgroep die bestaat uit een aardlek en een dubbele schakelaar. Er is dus wel ruimte nodig voor het plaatsen van de groep. Is die er niet , dan plaatsen we, tegen een kleine meerprijs, een extra kastje.

Daarnaast moet eer een stevige 5 aderige kabel worden getrokken van de groepenkast naar de kookplaat. Omdat de kookplaat aangesloten moet worden met een stekker, wordt er een wandcontactdoos geplaatst. De kabel van de kookplaat kan daar weer op aan worden gesloten.

 

klik hier om informatie aan te vragen